Ovnbakt torsk med fennikelpuré og blomkålris

Ovnbakt torsk med fennikelpuré og blomkålris

Særlige smakskombinasjoner trenger ikke nødvendigvis å være vanskelig. Denne oppskriften gjør det også enkelt å komme inn i ulike typer grønnsaker. Laget av store britiske kokker.

Mengde: 4 porsjoner

Tid: 1 time

Fennikel purè

Ingredienser

  • 2 ts olivenolje
  • 2 st fennikel, skivet
  • 1 selleri stilk, ternet
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ts kapers
  • Zest fra 1 sitron
  • 35 g fersk spinat

Fremgangsmåte

  1. For fennikelpuré: varm olivenolje i en liten stekepanne på middels varme.
  2. Tilsett fennikel, selleri, hvitløk og stek til det er mykt.
  3. Dekk deretter grønnsakene i stekepannen med vann og kok i 10 minutter.
  4. Sil bort vannet.
  5. Hell grønnsakene i kannen sammen med kapers, sitronzest, spinat og en sprut med vann. Fest lokket.
  6. Velg hastighet 1, start maskinen og øk til høyeste hastighet.
  7. Bland i 1 minutt.
  8. Hell alt i en bolle og hold den varm for senere bruk.

Blomkål ris

Ingredienser

  • 1 blomkål hode, i biter
  • 1 ss olivenolje
  • Juice fra ½ sitron
  • ferske urter, hakket
  • salt / pepper etter smak.

Fremgangsmåte

  1. For blomkål ris: Legg en håndfull blomkål om gangen i kannen. Velg hastighet 5 og puls 2 til 3 ganger, eller til alt har blitt finhakket.
  2. Hell i en bolle og gjenta til alt blomkålen er hakket. Ikke legg for mye blomkål på samme tid, da er det fare for at stykkene blir veldig ujevnt hakket.
  3. I en stor stekepanne: varme olivenoljen på middels varme, legg ned blomkålen og stek i ca 5 minutter. Deretter legger du til friske urter og krydder med salt, pepper og sitronsaft.

Torsk

Ingredienser

  • 720 g (4 biter) torsk
  • ⅛ ts salt
  • ⅛ ts malt svart pepper
  • 1 ts olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Legg torsken på en bakeplate med bakepapir, ha litt olivenolje på og krydret med salt og pepper. Stekes i ovnen ved 180 ° C i 10 til 12 minutter.
  2. For å servere: fordel pureen i midten av tallerkenen, hell deretter på en skje av blomkålris og topp med bakt torsk.

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *