Ovnbakt torsk med fennikelpuré og blomkålris
Særlige smakskombinasjoner trenger ikke nødvendigvis å være vanskelig. Denne oppskriften gjør det også enkelt å komme inn i ulike typer grønnsaker. Laget av store britiske kokker.
Mengde: 4 porsjoner
Tid: 1 time
Fennikel purè
Ingredienser
- 2 ts olivenolje
- 2 st fennikel, skivet
- 1 selleri stilk, ternet
- 2 hvitløksfedd
- 1 ts kapers
- Zest fra 1 sitron
- 35 g fersk spinat
Fremgangsmåte
- For fennikelpuré: varm olivenolje i en liten stekepanne på middels varme.
- Tilsett fennikel, selleri, hvitløk og stek til det er mykt.
- Dekk deretter grønnsakene i stekepannen med vann og kok i 10 minutter.
- Sil bort vannet.
- Hell grønnsakene i kannen sammen med kapers, sitronzest, spinat og en sprut med vann. Fest lokket.
- Velg hastighet 1, start maskinen og øk til høyeste hastighet.
- Bland i 1 minutt.
- Hell alt i en bolle og hold den varm for senere bruk.
Blomkål ris
Ingredienser
- 1 blomkål hode, i biter
- 1 ss olivenolje
- Juice fra ½ sitron
- ferske urter, hakket
- salt / pepper etter smak.
Fremgangsmåte
- For blomkål ris: Legg en håndfull blomkål om gangen i kannen. Velg hastighet 5 og puls 2 til 3 ganger, eller til alt har blitt finhakket.
- Hell i en bolle og gjenta til alt blomkålen er hakket. Ikke legg for mye blomkål på samme tid, da er det fare for at stykkene blir veldig ujevnt hakket.
- I en stor stekepanne: varme olivenoljen på middels varme, legg ned blomkålen og stek i ca 5 minutter. Deretter legger du til friske urter og krydder med salt, pepper og sitronsaft.
Torsk
Ingredienser
- 720 g (4 biter) torsk
- ⅛ ts salt
- ⅛ ts malt svart pepper
- 1 ts olivenolje
Fremgangsmåte
- Legg torsken på en bakeplate med bakepapir, ha litt olivenolje på og krydret med salt og pepper. Stekes i ovnen ved 180 ° C i 10 til 12 minutter.
- For å servere: fordel pureen i midten av tallerkenen, hell deretter på en skje av blomkålris og topp med bakt torsk.