Boston Agurkmix
Hjemmelaget Boston Agurkmix – er perfekt å ha hånden om man skal grille. Selv om det er lett å bare kjøpe en boks fra butikken, er det alltid bedre å lage din egen (pluss du slipper mange unødvendige tilsetningsstoffer)!
Mengde: 600 ml
Tid: 12 timer
Ingredienser
- 480 ml eplecidereddik
- 480 ml vann
- 0,5 dl flak salt
- 1,8 dl sukker
- 1 sitron, zest og juice
- 2 laurbærblad
- 1 ts hele svarte pepperkorn
- 1 ts korianderfrø
- ¼ ts knuste røde chili flak
- 675 g sylte agurk
Fremgangsmåte
- Plasser eddik, vann, salt, sukker, sitron i kannen i den viste rekkefølgen og fest lokket.
- Velg hastighet 1 eller programmet for varme supper. Start maskinen og øk til maksimal hastighet, bland i 6 min og 30 sek; alternativt la programmet for varme supper gå ferdig
- Mens det blandes, vask og kutt agurkene i stykker (2 cm). Legg i en bolle og bland rundt med laurbærblad, pepper, korianderfrø og chiliflak.
- Når blandingen i kannen er blitt varm. Hell den direkte over agurkene og krydderet i bollen og la det avkjøles. Deretter dekker du det til og setter det i kjøleskapet over natten.
- Når blandingen har stått i kjøleskapet over natten, siler du av væsken fra blandingen.
- Ha så alt i kannen og fest lokket.
- Velg hastighet 1. Start maskinen og øk til høyeste hastighet. Bland i 30 sekunder mens du bruker tamperen til å presse ingrediensene ned.
- Ha så agurkmiksen over i en luftet beholder og oppbevar i kjøleskap.