fbpx

Partan Bree

Home / Oppskrifter / Partan Bree

En skotsk krabbe suppe hvor hele krabben er brukt – selv skallet! En kremaktig restaurantkvalitetssuppe som sikkert vil imponere dine gjester. Oppskrifter laget av Great British Chefs. 

Partan Bree

Mengde: 4 porsjoner

Tid: 1 t 30 min

Ingredienser

  • 1 stk (200 g) hel krabbe
  • 1 ss olivenolje
  • 1 løk, skrelt, terninger
  • 1 selleri stilk, terninger
  • ½ fennikel tynt kuttet
  • 1 gulrot, terninger
  • 2 hvitløksklær, skrellet
  • 3 timian kvister
  • 5 hele svarte pepperkorn
  • ¼ ts korianderfrø
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 l fiske kraft
  • 1 ss appelsinjuice
  • 120 ml melk
  • 3 friske dill kvister, pluss ekstra for garnityr
  • 1 sitron, zest og juice
  • 1 ts hot saus
  • 1 ts salt
  • ½ ts malt svart pepper
  • 50 g (0,5 dl) basmati-ris

Fremgangsmåte

  1. Separer det hvite og brune kjøttet fra skallet. Deretter brytes forsiktig skallet i mindre stykker.
  2. I en stekepanne: Stek krabbeskallet i olivenolje ved middels temperatur i 5 minutter, rør med jevne mellomrom. Legg løk, fennikel, selleri, gulrot og hvitløk og stek til alt er mykt. Deretter legger du til timian, pepperkorn, korianderfrø og ris og lar deg steke i et minutt.
  3. Tilsett tomatpuréen, rør og la det steke i et minutt før du legger til fiskekraften. Kok og senk temperaturen slik at alt blir kokt. Deretter tilsettes appelsinjuice og brunt krabbekjøtt og kokes i en time.
  4. Ha i melken og kok i ytterligere 10 minutter. Legg dillstenglene og fjern pannen fra platen.
  5. La avkjøles litt, og ha deretter forsiktig hele innholdet i kannen og fest lokket.
  6. Velg hastighet 1, start maskinen og øk til høyeste hastighet. Bland i 1 minutt. Når suppen er klar, sil den i et dørslag. Smak til med krydder.
  7. Til slutt bland i en kjele: det hvite krabbekjøttet, sitronsaft og zest, hot saus, salt og pepper. Rør slik at alt blandes. Del suppen i 4 skåler og pynt.

 

 

Related Posts

Leave a Comment

For Vitamix profesjonelle maskinerklikk her!
+