En skotsk krabbe suppe hvor hele krabben er brukt – selv skallet! En kremaktig restaurantkvalitetssuppe som sikkert vil imponere dine gjester. Oppskrifter laget av Great British Chefs.
Partan Bree
Mengde: 4 porsjoner
Tid: 1 t 30 min
Ingredienser
- 1 stk (200 g) hel krabbe
- 1 ss olivenolje
- 1 løk, skrelt, terninger
- 1 selleri stilk, terninger
- ½ fennikel tynt kuttet
- 1 gulrot, terninger
- 2 hvitløksklær, skrellet
- 3 timian kvister
- 5 hele svarte pepperkorn
- ¼ ts korianderfrø
- 1 ss tomatpuré
- 1 l fiske kraft
- 1 ss appelsinjuice
- 120 ml melk
- 3 friske dill kvister, pluss ekstra for garnityr
- 1 sitron, zest og juice
- 1 ts hot saus
- 1 ts salt
- ½ ts malt svart pepper
- 50 g (0,5 dl) basmati-ris
Fremgangsmåte
- Separer det hvite og brune kjøttet fra skallet. Deretter brytes forsiktig skallet i mindre stykker.
- I en stekepanne: Stek krabbeskallet i olivenolje ved middels temperatur i 5 minutter, rør med jevne mellomrom. Legg løk, fennikel, selleri, gulrot og hvitløk og stek til alt er mykt. Deretter legger du til timian, pepperkorn, korianderfrø og ris og lar deg steke i et minutt.
- Tilsett tomatpuréen, rør og la det steke i et minutt før du legger til fiskekraften. Kok og senk temperaturen slik at alt blir kokt. Deretter tilsettes appelsinjuice og brunt krabbekjøtt og kokes i en time.
- Ha i melken og kok i ytterligere 10 minutter. Legg dillstenglene og fjern pannen fra platen.
- La avkjøles litt, og ha deretter forsiktig hele innholdet i kannen og fest lokket.
- Velg hastighet 1, start maskinen og øk til høyeste hastighet. Bland i 1 minutt. Når suppen er klar, sil den i et dørslag. Smak til med krydder.
- Til slutt bland i en kjele: det hvite krabbekjøttet, sitronsaft og zest, hot saus, salt og pepper. Rør slik at alt blandes. Del suppen i 4 skåler og pynt.