Gjør rester om til en deilig siderett – brødpudding er en utmerket oppskrift for å bruke tørt brød, samt å rydde kjøleskapet for grønnsaker!
Brødpudding med røkt cheddar, persille og kål
Mengde: 6 porsjoner
Tid: 2 t 10 min
Ingredienser
- 3 store egg
- 640 ml melk, oppdelt bruk
- 300 g tørt brød, i små biter
- 2 pastinakk, skrelt og ternet
- 100 g røkt revet cheddarost, oppdelt bruk
- 3 salatløk
- 3 hvitløksfedd, skrelt
- 1 ss olivenolje
- 1 klype salt
- 75 g cherrytomater, delt i to
- 60 g grønnkål, hakekt
- 25 g revet parmesanost
Fremgangsmåte
- Ha egg og 300 ml melk i kannen og fest lokket.
- Velg hastighet 1. Start maskinen og øk til maksimal hastighet. Bland i 10 sekunder.
- Legg brødet i en bolle og hell den blandede væsken over brødet, la stå i en time.
- Ha pastinakken i en stekepanne og dekk med den resterende melk. Tilsett salt og kok til pastinakken er myk, etter ca 35 minutter. Ha alt i kannen og fest lokket. Velg hastighet 1. Start maskinen og øk til maksimal hastighet. Bland i 1 min.
- Senk deretter hastigheten til 1 – fjern pluggen fra lokket, og legg til 50 g cheddarost gjennom åpningen. Bland i ytterligere 30 sekunder.
- Skjær løk og hvitløk, og stek i olivenolje til det er mykt.
- Ha en jevnt lag av pastinakk pureen i bunnen av en ildfast form (23cm x 23cm). Hell deretter over brødet, gjenværende melk og eggeblanding, samt løk og hvitløk. Spred deretter ut grønnkål og cherrytomater. Topp med resterende puré og dryss over parmesan og resten av cheddarosten.
- Bakes i ovnen ved 180 grader i 30-45 min.
TIPS! Denne retten kan du enkelt tilpasse til de ingrediensene du har i kjøleskapet.