Brødpudding med røkt cheddar, persille og kål

Gjør rester om til en deilig siderett – brødpudding er en utmerket oppskrift for å bruke tørt brød, samt å rydde kjøleskapet for grønnsaker!

Brødpudding med røkt cheddar, persille og kål

Mengde: 6 porsjoner

Tid: 2 t 10 min

Ingredienser

  • 3 store egg
  • 640 ml melk, oppdelt bruk
  • 300 g tørt brød, i små biter
  • 2 pastinakk, skrelt og ternet
  • 100 g røkt revet cheddarost, oppdelt bruk
  • 3 salatløk
  • 3 hvitløksfedd, skrelt
  • 1 ss olivenolje
  • 1 klype salt
  • 75 g cherrytomater, delt i to
  • 60 g grønnkål, hakekt
  • 25 g revet parmesanost

Fremgangsmåte

  1. Ha egg og 300 ml melk i kannen og fest lokket.
  2. Velg hastighet 1. Start maskinen og øk til maksimal hastighet. Bland i 10 sekunder.
  3. Legg brødet i en bolle og hell den blandede væsken over brødet, la stå i en time.
  4. Ha pastinakken i en stekepanne og dekk med den resterende melk. Tilsett salt og kok til pastinakken er myk, etter ca 35 minutter. Ha alt i kannen og fest lokket. Velg hastighet 1. Start maskinen og øk til maksimal hastighet. Bland i 1 min.
  5. Senk deretter hastigheten til 1 – fjern pluggen fra lokket, og legg til 50 g cheddarost gjennom åpningen. Bland i ytterligere 30 sekunder.
  6. Skjær løk og hvitløk, og stek i olivenolje til det er mykt.
  7. Ha en jevnt lag av pastinakk pureen i bunnen av en  ildfast form (23cm x 23cm). Hell deretter over brødet, gjenværende melk og eggeblanding, samt løk og hvitløk. Spred deretter ut grønnkål og cherrytomater. Topp med resterende puré og dryss over parmesan og resten av cheddarosten.
  8. Bakes i ovnen ved 180 grader i 30-45 min.

TIPS! Denne retten kan du enkelt tilpasse til de ingrediensene du har i kjøleskapet. 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *