Gave tips kan være så mange, hva med å lage hjemmelaget pasta til dine venner? Her kan man kombinere med å lage en deilig saus på glass å gi med i tillegg. Gaven til den som har alt!
Spinat Pasta Deig
Mengde: 300 gr
Tid: 1 time
Ingredienser
- 2 store egg
- 2 ss oliven olje
- 90 g spinat, blansjert
- 150 g hvetemel
- 1 ts salt
- ¼ ts malt svart pepper
Fremgangsmåte
- Plasser egg, oliven olje og spinat i kannen og sikre lokket.
- Velh hastighet 1.
- Slå på maskinen og øk til høyeste hastighet.
- Blend i 20 sekunder.
- Ta av lokket og tilsett mel, salt og pepper
- Sikre lokket igjen og velg hastighet 3.
- Slå maskinen av og på kjapt 5-6 ganger for å puls. Du vil se at deigen lager en ball som legger seg oppå knivbladene.
- Fjern lokket og skrap ned det som har lagt seg på sidene, tilsett litt mer mel om deigen en fuktig og ikke har formet seg som en ball.
- Puls igjen 5-6 ganger.
- Ha deigen utav kannen på en overflate med mel og kna den i 1-2 minutter. Pakk deigen inn i plast og la den hvile i 30 minutter.
- Kutt deigen inn i 4 biter. Ta en bit av gangen, mens de andre fremdeles er pakket i plast, og rull den gjennom en pastamaskin, først på høyeste nivå og jobb deg ned mot det nest laveste nivået.
- Bruk tilbehøret som kan kutte til fettuccini og lag strimler av deigen.
- Ha pastaen på tørkestativ og la den tørke over natten.
- Gjenta prosessen for de andre 3 pastaballene.
Tips! For vanlig pasta, ta vekk spinaten og tilsett et ekstra egg til deigen.