Gave tips kan være så mange, hva med å lage hjemmelaget pasta til dine venner? Her kan man kombinere med å lage en deilig saus på glass å gi med i tillegg. Gaven til den som har alt!

Spinat Pasta Deig

Mengde: 300 gr

Tid: 1 time

Ingredienser

  • 2 store egg
  • 2 ss oliven olje
  • 90 g spinat, blansjert
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • ¼ ts malt svart pepper

Fremgangsmåte

  1. Plasser egg, oliven olje og spinat i kannen og sikre lokket.
  2. Velh hastighet 1.
  3. Slå på maskinen og øk til høyeste hastighet.
  4. Blend i 20 sekunder.
  5. Ta av lokket og tilsett mel, salt og pepper
  6. Sikre lokket igjen og velg hastighet 3.
  7. Slå maskinen av og på kjapt 5-6 ganger for å puls. Du vil se at deigen lager en ball som legger seg oppå knivbladene.
  8. Fjern lokket og skrap ned det som har lagt seg på sidene, tilsett litt mer mel om deigen en fuktig og ikke har formet seg som en ball.
  9. Puls igjen 5-6 ganger.
  10. Ha deigen utav kannen på en overflate med mel og kna den i 1-2 minutter. Pakk deigen inn i plast og la den hvile i 30 minutter.
  11. Kutt deigen inn i 4 biter. Ta en bit av gangen, mens de andre fremdeles er pakket i plast, og rull den gjennom en pastamaskin, først på høyeste nivå og jobb deg ned mot det nest laveste nivået.
  12. Bruk tilbehøret som kan kutte til fettuccini og lag strimler av deigen.
  13. Ha pastaen på tørkestativ og la den tørke over natten.
  14. Gjenta prosessen for de andre 3 pastaballene.

Tips! For vanlig pasta, ta vekk spinaten og tilsett et ekstra egg til deigen.

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *