En annen variant av gresskar pai – men like god!

Pumpkin Pie Bars

Mengde: 12 biter
Tid: 2,5 t

Bunn

Ingredienser

  • 4,75 dl fullkorns mel
  • ½ ts salt
  • 0,5 dl naturell gresk yoghurt
  • 110 g smør, romtemperert
  • 0,5 dl + 2 ss brunt sukker
  • 0,5 dl + 2 ss sukker
  • 1 ss melk

Fremgangsmåte

  1. Smør en (33 cm x 23 cm) bakeform.
  2. Bland sammen mel og salt i en bolle. Sett til siden.
  3. Ha yoghurt, smør, brunt sukker og sukker i kannen etter den rekkefølgen og sikre lokket.
  4. Velg hastighet 1.
  5. Start maskinen og øk til høyeste hastighet.
  6. Miks i 30 sek, bruk tamperen underveis for å presse ingrediensene ned mot bladene.
  7. Ha blandingen over i bollen med de tørre ingrediensene, tilsett 1 ss melk om det trengs. Press så deigen ut i bakeformen, skal dekke halvveis opp på kantene. Prikk deigen forsiktig med en gaffel og la den stå i 1 time. Stekes så på 180°C i 30 – 35 min til den er gyllenbrun. La den så avkjøle.

Fyll

Ingredienser

  • 355 ml kondensert melk
  • 2 store egg
  • 425 g gresskar eller gresskarpuré
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 2 ss honning
  • 1½ ts malt kanel
  • ¼ ts malt nellik
  • ¼ ts malt ingefær
  • ¼ ts malt kardemomme
  • ¼ ts salt

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200°C. Ha melk, egg, gresskar, brunt sukker, honning, kanel, nellik, ingefær, kardemomme og salt i kannen etter den rekkefølgen og fest lokket.
  2. Velg hastighet 1.
  3. Start maskinen, og øk til høyeste hastighet.
  4. Miks i 30 sekunder.
  5. Hell fyllet over i bakeformen med deigen og stek i 10 minuter.
  6. Senk så temperaturen til 180°C og stek i ytterligere 25 min.
  7. La den avkjøles helt før du kutter den opp.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *