En annen variant av gresskar pai – men like god!
Pumpkin Pie Bars
Mengde: 12 biter
Tid: 2,5 t
Bunn
Ingredienser
- 4,75 dl fullkorns mel
- ½ ts salt
- 0,5 dl naturell gresk yoghurt
- 110 g smør, romtemperert
- 0,5 dl + 2 ss brunt sukker
- 0,5 dl + 2 ss sukker
- 1 ss melk
Fremgangsmåte
- Smør en (33 cm x 23 cm) bakeform.
- Bland sammen mel og salt i en bolle. Sett til siden.
- Ha yoghurt, smør, brunt sukker og sukker i kannen etter den rekkefølgen og sikre lokket.
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk til høyeste hastighet.
- Miks i 30 sek, bruk tamperen underveis for å presse ingrediensene ned mot bladene.
- Ha blandingen over i bollen med de tørre ingrediensene, tilsett 1 ss melk om det trengs. Press så deigen ut i bakeformen, skal dekke halvveis opp på kantene. Prikk deigen forsiktig med en gaffel og la den stå i 1 time. Stekes så på 180°C i 30 – 35 min til den er gyllenbrun. La den så avkjøle.
Fyll
Ingredienser
- 355 ml kondensert melk
- 2 store egg
- 425 g gresskar eller gresskarpuré
- 0,5 dl brunt sukker
- 2 ss honning
- 1½ ts malt kanel
- ¼ ts malt nellik
- ¼ ts malt ingefær
- ¼ ts malt kardemomme
- ¼ ts salt
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200°C. Ha melk, egg, gresskar, brunt sukker, honning, kanel, nellik, ingefær, kardemomme og salt i kannen etter den rekkefølgen og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen, og øk til høyeste hastighet.
- Miks i 30 sekunder.
- Hell fyllet over i bakeformen med deigen og stek i 10 minuter.
- Senk så temperaturen til 180°C og stek i ytterligere 25 min.
- La den avkjøles helt før du kutter den opp.