Pastaformen som barna vil elske! Perfekt søndagsmiddag når man vil slappe av og la middagen så og si lage seg selv i ovnen.
Ovnsbakt Rigatoni
Mengde: 1 form til hele familien
Tid: 15 minutter
Ingredienser
- 9 Roma tomater
- 1 løk, skrelt, halvert
- 1½ gulrot
- 3 ss tomatpuré
- 1½ hvitløksfedd
- ¾ ts tørket oregano
- ¾ ts tørket basilikum
- ¾ ts sitron juice
- ¾ ts brunt sukker
- ½ ts salt
- 455 g rigatoni pasta
- 2 cups (225 g) Mozzarella ost, revet
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 230 °C. Finn frem en ildfast form.
- Ha tomater, løk, gulrøttene, tomatpuré, hvitløk, oregano, basilikum, sitron juice, brunt sukker, og salt i kannen etter den rekkefølgen og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk til maks hastighet.
- Blend i 5 minutter og 35 sekunder.
- Mens sausen blendes, kok pastaen etter anvisningen på pakken og sil når ferdig.
- Ha pastaen i den ildfaste formen.
- Topp med tomatsausen og revet mozzarella.
- Bakes i ovnen i 5-10 minutter til osten er smeltet.