Pastaformen som barna vil elske! Perfekt søndagsmiddag når man vil slappe av og la middagen så og si lage seg selv i ovnen.

Ovnsbakt Rigatoni

Mengde: 1 form til hele familien

Tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 9 Roma tomater
  • 1 løk, skrelt, halvert
  • 1½ gulrot
  • 3 ss tomatpuré
  • 1½ hvitløksfedd
  • ¾ ts tørket oregano
  • ¾ ts tørket basilikum
  • ¾ ts sitron juice
  • ¾ ts brunt sukker
  • ½ ts salt
  • 455 g rigatoni pasta
  • 2 cups (225 g) Mozzarella ost, revet

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 230 °C. Finn frem en ildfast form.
  2. Ha tomater, løk, gulrøttene, tomatpuré, hvitløk, oregano, basilikum, sitron juice, brunt sukker, og salt i kannen etter den rekkefølgen og fest lokket.
  3. Velg hastighet 1.
  4. Start maskinen og øk til maks hastighet.
  5. Blend i 5 minutter og 35 sekunder.
  6. Mens sausen blendes, kok pastaen etter anvisningen på pakken og sil når ferdig.
  7. Ha pastaen i den ildfaste formen.
  8. Topp med tomatsausen og revet mozzarella.
  9. Bakes i ovnen i 5-10 minutter til osten er smeltet.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *