Denne søte og litt krydrede gresskar suppen er et deilig høstmåltid eller kan også være en super forrett. Garnér med hakket koriander, hakkede peanøtter og rømme.
Thai Gresskar Suppe
Mengde: 1,1 liter
Tid: 10 minutter
Ingredienser
- ½ løk, ternet
- 1 ss olivenolje
- 1½ tomatpuré
- 300 g gressakar
- 1 ss fersk ingefær
- 1 hvitløksfedd
- 360 ml kyllingbuljong
- 120 ml kokoskrem
- 120 ml kokosmelk
- 1½ ss grønn chili
- 1½ sitron juice
- ½ ts salt
- ⅛ ts malt svart pepper
Fremgangsmåte
- Stek løk i oliven olje til den en myk. Tilsett tomatpuré, gresskar, ingefær, hvitløk, buljong, kokoskrem and kokosmelk. La det småkoke til alt er gjennomvarmt.
- Ha alt oppi kannen, tilsett chili og sitron juice og sikre lokket.
- Velg hastighet 1.
- Slå på maskinen og øk til maks hastighet.
- Blend i 2½ minutter.
- Smak til med salt og pepper.