På høsten er disse gresskar muffinsene perfekt når man vil kose seg litt ekstra, med gode krydder og sjokoladebiter kan man nyte en deilig kopp kaffe og muffins en høstdag.
Gresskar Muffins
Mengde: 12 stk
Tid: 45 min
Ingredienser
- 2 store egg
- 60 ml oliven olje
- 245 g gresskar
- 60 ml skummet melk
- 150 g sukker
- ½ ts salt
- 2 ts bakepulver
- 1 ts allehånde
- 1 ts malt kanel
- 220 g hvetemel
- 90 g sjokoladebiter
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180°C. Smør lett i muffinspannen – eller finn frem muffinsformer.
- Ha egg, olje, gresskar, melk og sukker i kannen etter den rekkefølgen og sikre lokket.
- Velg hastighet 1.
- Slå på maskinen og øk sakte til hastighet 5.
- Blend i 10 sekunder.
- I en bakebolle, bland sammen salt, bakepulver , allehånde, kanel, mel og sjokoladebiter i den rekkefølgen.
- Ha gresskar blandingen fra kannen over i bakebollen og bland alt godt sammen.
- Fyll så opp 3/4 av muffinsformene eller muffinspannen.
- Stekes i 20-25 minutter eller til du kan stikke en tannpirker i midten av muffinsen og ingen røre setter seg på pinnen.
- Avkjøles på rist og serveres lunken eller rom temperert.