Multe er ett nordiskt super bær og kalles iblant til og med for skogens gull. Det er perfekt som tilbehør til både vafler og pannekaker, men passer også veldig godt til å lage iskrem av!

Multe Is

Mengde: 1.2 L
Tid: 14 min

Ingredienser

  • 6 store egg
  • 2 dl sukker
  • 2 ts vanilje paste
  • 4 dl (600 g) multe syltetøy
  • 1 knipe malt kanel
  • 720 ml kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Ha egg, sukker, vanilje paste, multe syltetøy og kanel i kannen etter rekkefølgen i listen og fest lokket.
  2. Velg hastighet 1.
  3. Start maskinen og øk til høyeste hastighet.
  4. Miks i 3,5 – 4 min. Blandningen bør oppnå en temperatur på 70 grader for å forhindre att isen krystaliseres.
  5. Hell det miksede innholdet over i en skål/beholder og la avkjøles.
  6. Når det er avkjølt, rør forsiktig inn fløten til du ser at alt er blandet godt sammen.
  7. Ha så isen over i en beholder med lokk på, og frys over natten. Settes på disken 5 minutter før servering.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *