Denne kan brukes til så mangt – spred den på kjeks, bruk den som en dipp, til salater eller bruk den som erstatning for ostesausen i en lasagne.
Smørepålegg med Nøtter og Urter
- 155 g (1¼ kopp) cashew nøtter, bløtlagt i 3 timer, vasket, silt
- ¼ kopp Macadamianøtter, bløtlagt 2-4 timer
- 120 ml (½ kopp) vann
- 60 ml (¼ kopp) sitron juice
- 1½ ss næringsrike gjærflak (nutritional yeast)
- ¼ sjalottløk
- 1 hvitløkfedd
- 1 ss fersk gressløk
- 1 ss fersk persille
- 1 ss fersk dill
- salt og pepper, etter smak
Fremgangsmåte
- Ha cashew og macadamia nøtter, vann, sitron juice og gjærflakene i kannen etter den rekkefølgen og sikre lokket.
- Velg hastighet 1.
- Slå på maskinen, øk sakte til maks hastighet. Blend til alt er glatt.
- Fin hakk løken og alle urtene og tilsett dette i blandingen.
- Smak til med salt og pepper.