Smørepålegg med Nøtter og Urter

Denne kan brukes til så mangt – spred den på kjeks, bruk den som en dipp, til salater eller bruk den som erstatning for ostesausen i en lasagne.

Smørepålegg med Nøtter og Urter

  • 155 g (1¼ kopp) cashew nøtter, bløtlagt i 3 timer, vasket, silt
  • ¼ kopp Macadamianøtter, bløtlagt 2-4 timer
  • 120 ml (½ kopp) vann
  • 60 ml (¼ kopp) sitron juice
  • 1½ ss næringsrike gjærflak (nutritional yeast)
  • ¼ sjalottløk
  • 1 hvitløkfedd
  • 1 ss fersk gressløk
  • 1 ss fersk persille
  • 1 ss fersk dill
  • salt og pepper, etter smak

Fremgangsmåte

  1. Ha cashew og macadamia nøtter, vann, sitron juice og gjærflakene i kannen etter den rekkefølgen og sikre lokket.
  2. Velg hastighet 1.
  3. Slå på maskinen, øk sakte til maks hastighet. Blend til alt er glatt.
  4. Fin hakk løken og alle urtene og tilsett dette i blandingen.
  5. Smak til med salt og pepper.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *