Et deilig hjemmelaget mandelsmør. Dette kan du lage med både rå, saltede eller ristede mandler ut i fra ønsket smak. Det passer også godt som dip til frukt.

Mandelsmør

Mengde: 420 ml

Tid: 11 minutter

Ingredienser

  • 550 g (4 kopper) mandler av ønsket sort
  • 60 ml (¼ kopp) canola olje – evnt. raps olje

Fremgangsmåte

  1. Ha ingrediensene i kannen og sikre lokket.
  2. Velg hastighet 1.
  3. Slå på maskinen og øk til maks hastighet.
  4. Bruk tamperen til å presse ned ingrediensene.
  5. Etter 1 minutt vil du høre lyden forandrer seg. Når smøret begynner flyte mer rundt knivbladene og motor lyden er normalisert seg, er smøret ferdig. Slå av maskinen.
  6. Oppbevares i kjøleskapet i en lufttett beholder. Kan også fryses for lengre holdbarhet.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *