Topp en hver sandwich med denne hjemmelagde majonesen.

Majones

Mengde: 480 ml

Tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 6 store eggeplommer
  • 2 ss sitron juice
  • 2½ ts sennepsfrø (malt)
  • ½ ts Dijon sennep
  • ½ ts salt
  • 360 ml  canola ojle (evnt. raps olje)

Fremgangsmåte

  1. Plasser egg, sennep + sennepsfrø, salt, og sitron juice i kannen etter den rekkefølgen og sikre lokket.
  2. Velg hastighet 1.
  3. Slå på maskinen, øk til maks hastighet og blend i 10 sekunder.
  4. Reduser hastigheten til 8. Mens maskinen er i gang, ta vekk lokk pluggen og hell en tynn, jevn stråle med olje gjennom åpningen til alt er tilsatt. Blend til majonesen er blitt tykk (ca. 30 sekunder)
  5. Stopp maskinen og rør inn oljerester som mulig vil ligge seg litt på toppen.
  6. Oppbevares i kjøleskapet. Brukes innen 2-4 uker.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *