Topp en hver sandwich med denne hjemmelagde majonesen.
Majones
Mengde: 480 ml
Tid: 10 minutter
Ingredienser
- 6 store eggeplommer
- 2 ss sitron juice
- 2½ ts sennepsfrø (malt)
- ½ ts Dijon sennep
- ½ ts salt
- 360 ml canola ojle (evnt. raps olje)
Fremgangsmåte
- Plasser egg, sennep + sennepsfrø, salt, og sitron juice i kannen etter den rekkefølgen og sikre lokket.
- Velg hastighet 1.
- Slå på maskinen, øk til maks hastighet og blend i 10 sekunder.
- Reduser hastigheten til 8. Mens maskinen er i gang, ta vekk lokk pluggen og hell en tynn, jevn stråle med olje gjennom åpningen til alt er tilsatt. Blend til majonesen er blitt tykk (ca. 30 sekunder)
- Stopp maskinen og rør inn oljerester som mulig vil ligge seg litt på toppen.
- Oppbevares i kjøleskapet. Brukes innen 2-4 uker.