Denne rike, kremfulle sausen er ideell til dampede grønnsaker, i lasagne, eller til makaroni og ost.

Ostesaus

Tid: 6 minutter

Ingredienser

  • 45 g smør
  • 30 g hvetemel
  • ¼ ts salt
  • 320 ml (1⅓ kopp) skummet melk
  • 225 g Gruyère ost, i kuber

Fremgangsmåte

  1. Ha smør, hvetemel, salt og melk i kannen og fest lokket.
  2. Velg hastighet 1.
  3. Slå på maskinen og øk sakte til maks hastighet.
  4. Blend i 5-6 minutter til du ser det damper utav toppen.
  5. Mens maskinen går, ta bort lokk pluggen.
  6. Ha i osten igjennom toppen og miks videre i ca 1 minutt eller til du ser alt er blandet godt sammen.
  7. Server med engang.

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *