Jiaozi er kinesiske dumplings fylt med kjøtt og grønnsaker. De nytes ofte under det kinesiske nyttåret.

Grønn Jiaozi

Mengde: 30 dumplings

Tid: 2 t 45 min

Fyll – Ingredienser

  • 8 stilker selleri, halvert og blanchert
  • 300 g svinefilet
  • 2 ts nøytral olje
  • 1 vår løk, hvite delen
  • 1 bit fersk ingrfær
  • 2 ts paprika
  • 2 ts Chinese five-spice pulver
  • 4 ts soyasause

Fremgangsmåte

  1. Ha sellerien i kannen og sikre lokket.
  2. Velg hastighet 3 og puls 7 til 10 ganger, eller til de er grovt kuttet. Hell av eventuelt væske som kommer i kannen.
  3. Ha sellerien over i en bakebolle.
  4. Ha så svinekjøttet, olje, løk, ingefær, paprika, Chinese five-spice pulver, og soyasause i Vitamix kannen og sikre lokket. Velg hastighet  1, start maskinen og øk til hastighet 5. Blend i 30 sekunder, og bruk tamperen til å presse alt ned i bladene.
  5. Bland denne massen sammen med sellerien, alt skal være godt blandet sammen. Oppbevares i kjøleskapet til den skal brukes.

Deig – Ingredienser

  • 2 ts salt
  • 310 g (2 kopper) hvetemel
  • 30 g (1 kopp) spinat
  • 80 ml (⅓ kopp) vann

Fremgangsmåte

  1. Blancher spinaten og press den tørr. Tilsett mel, spinat, salt, og vann i kannen og sikre lokket.
  2. Velg hastighet 5 og puls 15 til 20 ganger for å samle alt. Hvis miksen er for tørr, tilsett mer vann 1 ss omgangen. Hvis deigen er for våt, gjør det samme med mel.
  3. Ha deigen utav kannen,  dekk til med plastikk og settes i kjøleskapet i 30 minutter.
  4. Rull deigen til 1, tynn pølse og lag deretter porsjoner på ca 2.5cm pr. del. Rull emnene ut til flate pannekaker på ca 6 cm.
  5. Fyll i med ½ ss  av svinekjøtt miksen og lukk igjen. Gjenta til alt er laget dumplings av.
  6. Kok dumplingsene i 15 minutter eller til du ser de er ferdig kokt. Server umiddelbart.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *