Jiaozi er kinesiske dumplings fylt med kjøtt og grønnsaker. De nytes ofte under det kinesiske nyttåret.
Grønn Jiaozi
Mengde: 30 dumplings
Tid: 2 t 45 min
Fyll – Ingredienser
- 8 stilker selleri, halvert og blanchert
- 300 g svinefilet
- 2 ts nøytral olje
- 1 vår løk, hvite delen
- 1 bit fersk ingrfær
- 2 ts paprika
- 2 ts Chinese five-spice pulver
- 4 ts soyasause
Fremgangsmåte
- Ha sellerien i kannen og sikre lokket.
- Velg hastighet 3 og puls 7 til 10 ganger, eller til de er grovt kuttet. Hell av eventuelt væske som kommer i kannen.
- Ha sellerien over i en bakebolle.
- Ha så svinekjøttet, olje, løk, ingefær, paprika, Chinese five-spice pulver, og soyasause i Vitamix kannen og sikre lokket. Velg hastighet 1, start maskinen og øk til hastighet 5. Blend i 30 sekunder, og bruk tamperen til å presse alt ned i bladene.
- Bland denne massen sammen med sellerien, alt skal være godt blandet sammen. Oppbevares i kjøleskapet til den skal brukes.
Deig – Ingredienser
- 2 ts salt
- 310 g (2 kopper) hvetemel
- 30 g (1 kopp) spinat
- 80 ml (⅓ kopp) vann
Fremgangsmåte
- Blancher spinaten og press den tørr. Tilsett mel, spinat, salt, og vann i kannen og sikre lokket.
- Velg hastighet 5 og puls 15 til 20 ganger for å samle alt. Hvis miksen er for tørr, tilsett mer vann 1 ss omgangen. Hvis deigen er for våt, gjør det samme med mel.
- Ha deigen utav kannen, dekk til med plastikk og settes i kjøleskapet i 30 minutter.
- Rull deigen til 1, tynn pølse og lag deretter porsjoner på ca 2.5cm pr. del. Rull emnene ut til flate pannekaker på ca 6 cm.
- Fyll i med ½ ss av svinekjøtt miksen og lukk igjen. Gjenta til alt er laget dumplings av.
- Kok dumplingsene i 15 minutter eller til du ser de er ferdig kokt. Server umiddelbart.