Butikk-majones kan bare ikke sammenlignes med hjemmelaget aioli. Bare tilsett stekt hvitløk (eller hvitløkspulver) som i denne oppskriften for en ekstra dimensjon av smak.

Aioli

Mengde: 420 ml

Tid: 11 minutter

Ingredienser

  • 3 store eggeplommer
  • 60 ml (¼ kopp) sitronsaft
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts malt svart pepper
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 330 ml (1¼ kopp) olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Ha eggeplommer, sitron juice, salt og pepper i Vitamix kannen og sikre lokket.
  2. Velg hastighet 1.
  3. Slå på maskinen og øk sakte til hastighet 8.
  4. Mens maskinen er i gang, ta av lokk pluggen og ha hvitløkspulveret nedi.
  5. Blend i 10 sekunder, og reduser så til hastighet 6.
  6. Mens maskinen er i gang, hell olivenolje i en tynn stråle til alt er blandet godt sammen og du ser du får majones konsistens.
  7. Oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskap.

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *