Butikk-majones kan bare ikke sammenlignes med hjemmelaget aioli. Bare tilsett stekt hvitløk (eller hvitløkspulver) som i denne oppskriften for en ekstra dimensjon av smak.
Aioli
Mengde: 420 ml
Tid: 11 minutter
Ingredienser
- 3 store eggeplommer
- 60 ml (¼ kopp) sitronsaft
- ¼ ts salt
- ¼ ts malt svart pepper
- 1 ts hvitløkspulver
- 330 ml (1¼ kopp) olivenolje
Fremgangsmåte
- Ha eggeplommer, sitron juice, salt og pepper i Vitamix kannen og sikre lokket.
- Velg hastighet 1.
- Slå på maskinen og øk sakte til hastighet 8.
- Mens maskinen er i gang, ta av lokk pluggen og ha hvitløkspulveret nedi.
- Blend i 10 sekunder, og reduser så til hastighet 6.
- Mens maskinen er i gang, hell olivenolje i en tynn stråle til alt er blandet godt sammen og du ser du får majones konsistens.
- Oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskap.