Klassisk koreansk banchan som vanligvis serveres med hvert måltid.

Kimchi på Reddiker

Mengde: 240 ml
Tid: 25 min

Ingredienser

  • 120 ml vann
  • 3 ss havsalt
  • 3 ss plommesaus
  • 2 kg reddiker
  • 175 g fersk gressløk
  • 0,5 dl fiskesaus
  • 1 løk, skrelt, halvert
  • 3 stk røde chili
  • 6 hvitløksfedd, skrelt
  • 1 bit ingefær (10 g), skrelt
  • 2 ss saltet rekesaus
  • 2 ss kokt hvit ris, avkjølt
  • 4 ss paprikapulver

Fremgangsmåte

  1. Bland vann, havsalt og plommesaus i en liten skål. Rør rundt ordentligt slik alt blir blandet. Settes til siden.
  2. Vask og rens reddikene, legg så disse i en stor bunke sammen med hakket gressløk. Bland dette sammen med det andre og sett til siden.
  3. Ha så fiskesaus, løk, chili, hvitløk, ingefær, rekesaus og den kalde risen i kannen etter den rekkefølgen og fest lokket.
  4. Velg hastighet 1.
  5. Start maskinen og øk til maks hastighet.
  6. Miks i 45 sekunder eller til konsistensen er helt glatt.
  7. Slå av og ta bort kannen fra motorbasen, ta av lokket og rør inn paprikapulver.
  8. Hell denne blandingen over resten som du har satt til siden.
  9. Rør alt godt sammen, dekk til med plast og sett i kjøleskapet natten over.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *