Klassisk koreansk banchan som vanligvis serveres med hvert måltid.
Kimchi på Reddiker
Mengde: 240 ml
Tid: 25 min
Ingredienser
- 120 ml vann
- 3 ss havsalt
- 3 ss plommesaus
- 2 kg reddiker
- 175 g fersk gressløk
- 0,5 dl fiskesaus
- 1 løk, skrelt, halvert
- 3 stk røde chili
- 6 hvitløksfedd, skrelt
- 1 bit ingefær (10 g), skrelt
- 2 ss saltet rekesaus
- 2 ss kokt hvit ris, avkjølt
- 4 ss paprikapulver
Fremgangsmåte
- Bland vann, havsalt og plommesaus i en liten skål. Rør rundt ordentligt slik alt blir blandet. Settes til siden.
- Vask og rens reddikene, legg så disse i en stor bunke sammen med hakket gressløk. Bland dette sammen med det andre og sett til siden.
- Ha så fiskesaus, løk, chili, hvitløk, ingefær, rekesaus og den kalde risen i kannen etter den rekkefølgen og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk til maks hastighet.
- Miks i 45 sekunder eller til konsistensen er helt glatt.
- Slå av og ta bort kannen fra motorbasen, ta av lokket og rør inn paprikapulver.
- Hell denne blandingen over resten som du har satt til siden.
- Rør alt godt sammen, dekk til med plast og sett i kjøleskapet natten over.