Dadler og appelsiner gir en fruktig smak til disse barene, mens valnøtter gir de krønsj.
Glutenfri Nøttebarer med Dadler
Mengde: 9 serveringer
Tid:45 minutter
Ingredienser
- 115 g (1 kopp) hakkete valnøtter
- 110 g (¾ kopp) dalder, uten sten, kuttet
- Saft fra en appelsin
- 3 store egg
- 100 g (½ kopp) sukker
- 60 ml (¼ kopp) appelsin juice
- ½ ts malt kanel
Fremgangsmåte
- Sett ovnen til 180 grader. Smør en bakeform.
- Ha valnøttene i kannen og sikre lokket.
- Velg hastighet 1.
- Slå på maskinen og øk sakte til hastighet 4.
- Blend i 10 sekunder. Ha det over i en bolle og rør inn saften fra appelsinen og dadlene.
- Plasser egg, sukker, appelsin juice og kanel i Vitamix kannen etter den rekkefølgen og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Slå på maskinen og øk til maks hastighet.
- Blend i 15 sekunder.
- Ha miksen over i bollen med de andre ingrediensene og bland godt sammen.
- Ha røren over i bakeformen og stek i ovnen i 30 minutte
- La avkjøles før du kutter opp i passelige stykker.