Med massevis av bær, frukt, nøtter og frø er disse barene perfekt å ta med seg på farten om morgningen.
Chia Barer med Tørket Frukt
Mengde: 6 barer
Tid: 5 minutter
Ingredienser
- 85 g (½ kopp) mandler, blancherte
- 50 g (½ kopp) pekan nøtter, ristet
- 30 g (¼ kopp) solsikkefrø, ristet
- 35 g (¼ kopp) linfrø
- 40 g (¼ kopp) tørkede blåbær
- 35 g (¼ kopp) tørkede kirsebær
- 25 g (¼ kopp) tørkede tranebær
- 2 ss tørkede goji bær
- 1 ss Lucuma pulver
- 2 ss hamp frø
- 80 ml (⅓ kopp) chia gelè
- 1 ss honning
Fremgangsmåte
- Smør en 13×23-cm bakeform med kokosolje og sett til siden.
- Ha mandler og pekan nøttene i kannen og fest lokket.
- Velg hastighet 7.
- Pulse ved å ta maskinen av og på kjapt 2 til 3 ganger. Ha de hakkede nøttene over i en bakebolle.
- Skyll kannen og plasser solsikkefrø, linfrø, tørket frukt, og Lucuma pulver i kannen.
- Velg hastighet 7.
- Pulse ved å ta maskinen av og på kjapt 15 til 20 ganger. Bland dette sammen med nøttene i bakebollen.
- Tilsett hampfrø, chia gelè, og honning i røren og bland godt sammen.
- Press røren godt utover bakeformen. Dekk til med plastikk og sett i kjøleskap over natten – del så i 6 biter.
Tips! For å lage Chia gelè plasser ½ kopp (120ml) vann og 3 ss chia frø i VItamix kannen i den rekkefølgen og fest lokket. Velg hastighet 1. Start maskinen og øk til maks hastighet. Blend i 35 til 45 sekunder. For en vegansk oppskrift, bytt honningen ut med lønne sirup.