Chia Barer med Tørket Frukt

Med massevis av bær, frukt, nøtter og frø er disse barene perfekt å ta med seg på farten om morgningen.

Chia Barer med Tørket Frukt

Mengde: 6 barer

Tid: 5 minutter

Ingredienser

  • 85 g (½ kopp) mandler, blancherte
  • 50 g (½ kopp) pekan nøtter, ristet
  • 30 g (¼ kopp) solsikkefrø, ristet
  • 35 g (¼ kopp) linfrø
  • 40 g (¼ kopp) tørkede blåbær
  • 35 g (¼ kopp) tørkede kirsebær
  • 25 g (¼ kopp) tørkede tranebær
  • 2 ss tørkede goji bær
  • 1 ss Lucuma pulver
  • 2 ss hamp frø
  • 80 ml (⅓ kopp) chia gelè
  • 1 ss honning

Fremgangsmåte

  1. Smør en 13×23-cm bakeform med kokosolje og sett til siden.
  2. Ha mandler og pekan nøttene i kannen og fest lokket.
  3. Velg hastighet 7.
  4. Pulse ved å ta maskinen av og på kjapt 2 til 3 ganger. Ha de hakkede nøttene over i en bakebolle.
  5. Skyll kannen og plasser solsikkefrø, linfrø, tørket frukt, og Lucuma pulver i kannen.
  6. Velg hastighet 7.
  7. Pulse ved å ta maskinen av og på kjapt 15 til 20 ganger. Bland dette sammen med nøttene i bakebollen.
  8. Tilsett hampfrø, chia gelè, og honning i røren og bland godt sammen.
  9. Press røren godt utover bakeformen. Dekk til med plastikk og sett i kjøleskap over natten – del så i 6 biter.

Tips! For å lage Chia gelè plasser ½ kopp (120ml) vann og 3 ss chia frø i VItamix kannen i den rekkefølgen og fest lokket. Velg hastighet 1. Start maskinen og øk til maks hastighet. Blend i 35 til 45 sekunder. For en vegansk oppskrift, bytt honningen ut med lønne sirup.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *