Hjemmelaget mandelmelk er fri for tilsetningsstoffer, og kan brukes til matlaging, baking, over frokostblanding eller i kaffen.

Mandelmelk

Mengde: 1 l (4½ kopp) 

Tid: 7 minutter

Ingredienser

  • 720 ml (3 kopper) vann
  • 140 g (1 kopp) rå mandler, bløtlagt over natten

Fremgangmåte

  1. Legg alt i kannen etter rekkefølgen i listen og fest lokket.
  2. Velg hastighet 1.
  3. Start maskinen og øk hastigheten raskt til 10, så til full hastighet (High).
  4. Miks i 45 sekunder, eller til den ønskede konsistensen er oppnådd. Oppbevares i kjøleskapet.
  5. Oppbevares i kjøleskap. Ristet godt hver gang før bruk.

TIPS!

Hvis du ønsker å sile melken, legg en silpose over en stor bolle. Hell mandelmelk sakte inn i posen og la det filtrere gjennom, eller rør melken i posen med en spatel for å få den til å passere raskere.  Merk: Mandelmelk er rik på fiber så lenge den ikke er silt. 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *