Søtpotet kjeks

Disse luftige kjeksene er en perfekt siderett til et hvert koldtbord eller festmåltid. Pass på at du ikke overarbeider deigen, da vil ikke du få det luftige deilige resultatet.

Søtpotet kjeks

Mengde: 14 kjeks

Tid: 35 minutter

Ingredienser

  • 310 g (2¼ kopp) hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2½ ts bakepulver
  • 2 ss brunt sukker
  • 113 g (½ kopp) smør
  • 225 g (1 kopp) søt potet
  • 175 ml (¾ kopp) buttermilk (denne finnner du oppskrift på hvordan du lager på nettet, selges ikke i Norge)

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 230°C. Lag klar en bakeplate med bakepapir.
  2. Ha mel, salt, bakepulver og brunt sukker i Vitamix kannen i den rekkefølgen og fest lokket. Velg hastighet 6 og puls 5 til 6 ganger for å blande ingrediensene sammen. Stopp maskinen.
  3. Ta av lokket og tillsett kaldt smør og kokt søtpotet. Sikre lokket igjen og velg hastighet 8. Puls 10 til 12 ganger eller til melet ligner våt sand.
  4. Fjern lokk pluggen og puls samtidig som du tilsette buttermelken igjennom åpningen. Fortsett å pulse 15 til 18 ganer, eller til det formes en ball i kannen og deigen slipper bladene.
  5. Ha deigen på kjøkkenbenken med litt mel på. Trykk deigen ut til den er ca 2,5 cm tykk. Trykk/skjær ut ønsket størrelse på kjeksene og legg på bakepapiret.
  6. Stekes i ca 12 minutter eller til kjeksene er lett brune.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *