Toskansk tomatsuppe med hvite bønner

En perfekt glatt og kremet suppe som er ekstra mettende og med masse protein fra de hvite bønnene. Server gjerne med hjemmelagde krutonger (en perfekt måte å få brukt opp brød som begynner å bli tørt). Suppe er dessuten perfekt til å fryse ned og fungerer som nødløsning når man ikke har tid å lage mat.

Toskansk Tomatsuppe med hvite bønner

Mengde: 1,9 L
Tid: 25 min

Ingredienser

  • 3 ss olivenolje
  • 1 gul løk, skrelt og delt
  • 5 hvitløksfedd, skrelt
  • 1 klype salt
  • 2 ss tomatpuré
  • 900 g romatomater, delte
  •  425 g hvite bønner, sil bort væsken
  • 1 L grønnsaksbuljong
  • 1,5 L vann
  • 1,5 grønnsaksterning
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 ts rosmarinblad, hakket
  • 1/4 ts chiliflak
  • 115 g ciabattabrød, kuttet i små kvadrater
  • 55 g mozzarellaost, strimlet

Fremgangsmåte

  1. Stek løk, hvitløk og salt på medium varme i ca 1 ss olivenolje til løken blir myk (ca 5 min) i en stor panne.
  2. Tilsett tomatpuré og la den stekes sammen med løken i 1 minutt.
  3. Ha så i tomater, bønner, buljongterning, vann, rosmarinkvisten og chiliflak. La alt koke opp.
  4. Senk varmen og la suppen småkoke under lokk i 20 min.
  5. Plukk vekk rosmarinkvisten.
  6. Hell suppen (i flere omganger) i kannen og fest lokket.
  7. Velg hastighet 1.
  8. Start maskinen og øk til høyeste hastighet. Miks i 20 sekunder eller til ønsket konsistens.
  9. Hell over i en panne for å holde suppen varm. Gjenta prosessen til alt blitt til en slett suppe.
  10. Sett ovnen på 200°C.
  11. Legg brødkrutongene på en plate med bakepapir, ha over den resterende olivenoljen og strø over rosmarinbladene og mozzarellaosten.
  12. Stekes til de får en gyllenbrun farge, ca 10-15 min.
  13. Topp hver porsjon med krutongene.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *