En perfekt glatt og kremet suppe som er ekstra mettende og med masse protein fra de hvite bønnene. Server gjerne med hjemmelagde krutonger (en perfekt måte å få brukt opp brød som begynner å bli tørt). Suppe er dessuten perfekt til å fryse ned og fungerer som nødløsning når man ikke har tid å lage mat.
Toskansk Tomatsuppe med hvite bønner
Mengde: 1,9 L
Tid: 25 min
Ingredienser
- 3 ss olivenolje
- 1 gul løk, skrelt og delt
- 5 hvitløksfedd, skrelt
- 1 klype salt
- 2 ss tomatpuré
- 900 g romatomater, delte
- 425 g hvite bønner, sil bort væsken
- 1 L grønnsaksbuljong
- 1,5 L vann
- 1,5 grønnsaksterning
- 1 rosmarinkvist
- 1 ts rosmarinblad, hakket
- 1/4 ts chiliflak
- 115 g ciabattabrød, kuttet i små kvadrater
- 55 g mozzarellaost, strimlet
Fremgangsmåte
- Stek løk, hvitløk og salt på medium varme i ca 1 ss olivenolje til løken blir myk (ca 5 min) i en stor panne.
- Tilsett tomatpuré og la den stekes sammen med løken i 1 minutt.
- Ha så i tomater, bønner, buljongterning, vann, rosmarinkvisten og chiliflak. La alt koke opp.
- Senk varmen og la suppen småkoke under lokk i 20 min.
- Plukk vekk rosmarinkvisten.
- Hell suppen (i flere omganger) i kannen og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk til høyeste hastighet. Miks i 20 sekunder eller til ønsket konsistens.
- Hell over i en panne for å holde suppen varm. Gjenta prosessen til alt blitt til en slett suppe.
- Sett ovnen på 200°C.
- Legg brødkrutongene på en plate med bakepapir, ha over den resterende olivenoljen og strø over rosmarinbladene og mozzarellaosten.
- Stekes til de får en gyllenbrun farge, ca 10-15 min.
- Topp hver porsjon med krutongene.