Tartletter med Sommer bær

Server sommer bær til disse fantastiske limekrem- tartlettene.

Tartletter med Sommer bær

Mengde: 12 stk tartletter
Tid: 20 min

Paideig

Ingredienser

  • 4,75 dl (310 g) hvetemel
  • 2,5 dl (225 g) usaltet smør, i biter.
  • 1,2 dl (100 g) sukker
  • 1 stort egg
  • 1 ss vann

Fremgangsmåte

  1. Ha halvparten av melet, sukkeret og smøret i kannen og fest lokket.
  2. Velg hastighet 5.
  3. Start og steng maskinen (puls) 10-15 ganger. Bruk tamperen for å presse ingrediensene ned mot knivbladene.
  4. Ta deigen utav kannen og legg til side – gjenta samme prosedyre med resten av melet, sukkeret og smøret.
  5. Tilsett så vann og egg til ingrediensene i deigen og bland alt til en deig.
  6. Legg deigen over på en plate og dekk til med plastfolie, la stå i 10 min.
  7. Sett ovnen på 190 grader.
  8. Del deigen i 12 stk like store deler. Kjevle deigen ut på litt mel og fordel i muffins/tartlettformer. Prikk med gaffel noen ganger i pai deigen og frys i 40 min.
  9. Kutt vekk overflødig deig for å få en fin kant. Stekes så i ovnen i 10 minutter eller til de har fått en gyllenbrun farge.

Limekrem

Ingredienser

  • 1,8 dl presset limejuice
  • Zest fra 3 stk limefrukter
  • 2,5 dl sukker
  • 3 store egg
  • 450 g usaltet smør ( i biter)

Fremgangsmåte

  1. Ha limejuice, zest, sukker, smør og egg i kannen og fest lokket.
  2. Velg hastighet 1.
  3. Start maskinen og øk til høyeste hastighet.
  4. Miks i 6 minutter og 30 sekunder.

Fordel limekrem i tartlettene og dekorer med valgfrie bær etter sesong.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *