Server sommer bær til disse fantastiske limekrem- tartlettene.
Tartletter med Sommer bær
Mengde: 12 stk tartletter
Tid: 20 min
Paideig
Ingredienser
- 4,75 dl (310 g) hvetemel
- 2,5 dl (225 g) usaltet smør, i biter.
- 1,2 dl (100 g) sukker
- 1 stort egg
- 1 ss vann
Fremgangsmåte
- Ha halvparten av melet, sukkeret og smøret i kannen og fest lokket.
- Velg hastighet 5.
- Start og steng maskinen (puls) 10-15 ganger. Bruk tamperen for å presse ingrediensene ned mot knivbladene.
- Ta deigen utav kannen og legg til side – gjenta samme prosedyre med resten av melet, sukkeret og smøret.
- Tilsett så vann og egg til ingrediensene i deigen og bland alt til en deig.
- Legg deigen over på en plate og dekk til med plastfolie, la stå i 10 min.
- Sett ovnen på 190 grader.
- Del deigen i 12 stk like store deler. Kjevle deigen ut på litt mel og fordel i muffins/tartlettformer. Prikk med gaffel noen ganger i pai deigen og frys i 40 min.
- Kutt vekk overflødig deig for å få en fin kant. Stekes så i ovnen i 10 minutter eller til de har fått en gyllenbrun farge.
Limekrem
Ingredienser
- 1,8 dl presset limejuice
- Zest fra 3 stk limefrukter
- 2,5 dl sukker
- 3 store egg
- 450 g usaltet smør ( i biter)
Fremgangsmåte
- Ha limejuice, zest, sukker, smør og egg i kannen og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk til høyeste hastighet.
- Miks i 6 minutter og 30 sekunder.
Fordel limekrem i tartlettene og dekorer med valgfrie bær etter sesong.