En kald suppe på sommeren er det perfekte alternativet når man er lei grillen og vil ha noe avkjølende og friskt! Denne oppskriften kommer fra Chef Bibby Gignilliat.
Vannmelon Gazpacho
Mengde: 2.4 L
Tid: 20 min
Ingredienser
- 1 rød paprika, uten kjerne og grillet.
- 1 maiskolbe
- 455 g vannmelon, delt i mindre biter
- 1 kg røde tomater, i terninger
- 455 g agurk, skrelt, delt i fire biter
- 1 stk chipotle i lake, uten kjerne, kuttet i biter
- 2 ts chipotlesaus
- 2 stk løk, hakket
- 1 hvitløksfedd, uten skall
- 3 ss limejuice
- 5 g fersk koriander, hakket
- 2 ss olivenolje
- 2½ ts salt
Fremgangsmåte
- Grill eller ovnsrist paprikaen (til den blir brent på skallet). La den så avkjøles noen minutter og dra vekk det ytterste skallet og ta bort stilken + kjernehuset. Grill også maiskolben (men ikke så den blir brent!)
- Skjær opp paprikaen og skjær av maisen fra kolben. Bland alt sammen i en stor skål og tilsett vannmelon, tomater og agurk.
- Ha så i chipotle, chipotlesaus, løk, hvitløk, limejuice, koriander, olivenolje, salt og bland sammen med resten i skålen.
- Hell så innholdet i skålen (i omganger) i Vitamix kannen og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk så til hastighet 10. Miks i 30 sekunder.
- Suppen skal være helt avkjølt før servering.