Vannmelon Gazpacho

En kald suppe på sommeren er det perfekte alternativet når man er lei grillen og vil ha noe avkjølende og friskt! Denne oppskriften kommer fra Chef Bibby Gignilliat.

Vannmelon Gazpacho

Mengde: 2.4 L
Tid: 20 min

Ingredienser

  • 1 rød paprika, uten kjerne og grillet.
  • 1 maiskolbe
  • 455 g vannmelon, delt i mindre biter
  • 1 kg røde tomater, i terninger
  • 455 g agurk, skrelt, delt i fire biter
  • 1 stk chipotle i lake, uten kjerne, kuttet i biter
  • 2 ts chipotlesaus
  • 2 stk løk, hakket
  • 1 hvitløksfedd, uten skall
  • 3 ss limejuice
  • 5 g fersk koriander, hakket
  • 2 ss olivenolje
  • 2½ ts  salt

Fremgangsmåte

  1. Grill eller ovnsrist paprikaen (til den blir brent på skallet). La den så avkjøles noen minutter og dra vekk det ytterste skallet og ta bort stilken + kjernehuset. Grill også maiskolben (men ikke så den blir brent!)
  2. Skjær opp paprikaen og skjær av maisen fra kolben. Bland alt sammen i en stor skål og tilsett vannmelon, tomater og agurk.
  3. Ha så i chipotle, chipotlesaus, løk, hvitløk, limejuice, koriander, olivenolje, salt og bland sammen med resten i skålen.
  4. Hell så innholdet i skålen (i omganger) i Vitamix kannen og fest lokket.
  5. Velg hastighet 1.
  6. Start maskinen og øk så til hastighet 10. Miks i 30 sekunder.
  7. Suppen skal være helt avkjølt før servering.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *