fbpx

Gulrot-appelsin suppe med ingefær

Home / Oppskrifter / Gulrot-appelsin suppe med ingefær

Ingredienser

  • 500 g gulrøtter
  • 2 mellomstore løk
  • 2,5 cm fersk ingefær eller 1,5 ts ingefærpaste
  • 2 ss smør
  • 950 ml grønnsak- eller hønsebuljong
  • 3 appelsiner, skrelt, halvert
  • 0,5 cm bit appelsinskall
  • salt og pepper, etter smak

Fremgangsmåte

  1. Fres gulrøtter, løk og ingefær i smør til de blir myke.
  2. Tilsett  475 ml buljong. La alt få ett oppkok.
  3. Legg appelsiner, appelsinskall og innholdet fra pannen i kannen og fest lokket.
  4. Velg hastighet 1.
  5. Start maskinen og øk hastigheten sakte til 10, så til full effekt (High).
  6. Miks i 30-45 sek til suppen er glatt. Juster konsistensen med resten av buljongen.
  7. Smak til med salt og pepper.

Server suppen varm eller kald. Rømme og koriander er supert som garnityr.

Related Posts

Leave a Comment

For Vitamix profesjonelle maskinerklikk her!
+