Ingredienser
- 3 dl hvetemel
- 1,2 dl fullkornsmel
- ¼ ts natron
- ½ ts bakepulver
- 125 g/ 1,2 dl smør
- 2,25 dl + 2 ss sukker (brukes to forskjellige steder)
- 1 egg
- ½ ts vaniljekstrakt
- 1 tss malt kanel
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180°C.
- Bland mel, natron og bakepulver i en skål.
- Legg smør, 2,25 dl sukker, egg og vanilje i kannen og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk hastigheten sakte til 3 eller 4.
- Miks i 30 sek (bruk tamperen ved behov) til konsistensen blir kremet. Ha blandingen fra kannen til skålen med de tørre ingrediensene og bland alt sammen.
- La deigen stå i kjøleskapet i 1 time.
- Bland 2 ss sukker og kanel. Form deigen til kuler. Rull i kanel/sukker-blandingen. Legg kulene på en bakeplate.
- Stekes i ovnen i 10 min. La kjeksene avkjøles.