Snickerdoodle kjeks

Ingredienser

  • 3 dl hvetemel
  • 1,2 dl fullkornsmel
  • ¼ ts natron
  • ½ ts bakepulver
  • 125 g/ 1,2 dl smør
  • 2,25 dl + 2 ss sukker (brukes to forskjellige steder)
  • 1 egg
  • ½ ts vaniljekstrakt
  • 1 tss malt kanel

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180°C.
  2. Bland mel, natron og bakepulver i en skål.
  3. Legg smør, 2,25 dl sukker, egg og vanilje i kannen og fest lokket.
  4. Velg hastighet 1.
  5. Start maskinen og øk hastigheten sakte til 3 eller 4.
  6. Miks i 30 sek (bruk tamperen ved behov) til konsistensen blir kremet. Ha blandingen fra kannen til skålen med de tørre ingrediensene og bland alt sammen.
  7. La deigen stå i kjøleskapet i 1 time.
  8. Bland 2 ss sukker og kanel. Form deigen til kuler. Rull i kanel/sukker-blandingen. Legg kulene på en bakeplate.
  9. Stekes i ovnen i 10 min. La kjeksene avkjøles.

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *