Perfekt som en vegetarisk middag til hele familien. Smaksrik og laget på ingredienser som oftest allerede finnes hjemme!
Spagetti med ovnsstekte grønnsaker
Mengde: 6 porsjoner
Tid: 45 minutter
Ingredienser
- 900 g Roma tomater, delt i 4 biter
- 2 hvitløksfedd
- 1 gulrot, halvert
- 150 g champinjonger
- 1/3 rød løk i biter
- 3 ss olivenolje
- 1 ss salt
- 1 klype svart pepper
- 115 g parmesan
- 350 g fullkornpasta
- 1,8 dl tomatpuré
- 10 g (ca 0,5 dl) fersk basilikum, hakket
- 25 g (ca 0,5 dl) fersk oregano
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 230 grader.
- Legg følgende på en plate med bakepapir: tomater, rød løk, hvitløk, gulrot og champinjonger. Ha olivenolje, salt og pepper over.
- Stekes i ovnen i 20 minutter.
- I mellom tiden, legg parmesanosten i kannen og fest lokket. Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk til hastighet 7. Miks i 20-30 sekunder til osten er fint revet. Hell over i en liten skål.
- Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
- Hell av pasta vannet, men SPAR 1,2 dl (til pastasausen).
- Legg de ovnsristede grønnsakene, pastavannet og tomatpurén i kannen etter denne rekkefølgen og fest lokket.
- Velg hastighet 1 og start maskinen, øk så til høyeste hastighet og miks i 5 min og 45 sek (til sausen er varm).
- Steng av maskinen og ta bort lokket. Legg basilikum og oregano til sausen i kannen og miks i noen sekunder på hastighet 5.
- Server sausen til pastaen og topp med osten.