Spagetti med ovnsstekte grønnsaker

Perfekt som en vegetarisk middag til hele familien. Smaksrik og laget på ingredienser som oftest allerede finnes hjemme!

Spagetti med ovnsstekte grønnsaker

Mengde: 6 porsjoner
Tid: 45 minutter

Ingredienser

  • 900 g Roma tomater, delt i 4 biter
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 gulrot, halvert
  • 150 g champinjonger
  • 1/3 rød løk i biter
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss salt
  • 1 klype svart pepper
  • 115 g parmesan
  • 350 g fullkornpasta
  • 1,8 dl tomatpuré
  • 10 g (ca 0,5 dl) fersk basilikum, hakket
  • 25 g (ca 0,5 dl) fersk oregano

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 230 grader.
  2. Legg følgende på en plate med bakepapir: tomater, rød løk, hvitløk, gulrot og champinjonger. Ha olivenolje, salt og pepper over.
  3. Stekes i ovnen i 20 minutter.
  4. I mellom tiden, legg parmesanosten i kannen og fest lokket. Velg hastighet 1.
  5. Start maskinen og øk til hastighet 7. Miks i 20-30 sekunder til osten er fint revet. Hell over i en liten skål.
  6. Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
  7. Hell av pasta vannet, men SPAR 1,2 dl (til pastasausen).
  8. Legg de ovnsristede grønnsakene, pastavannet og tomatpurén i kannen etter denne rekkefølgen og fest lokket.
  9. Velg hastighet 1 og start maskinen, øk så til høyeste hastighet og miks i 5 min og 45 sek (til sausen er varm).
  10. Steng av maskinen og ta bort lokket. Legg basilikum og oregano til sausen i kannen og miks i noen sekunder på hastighet 5.
  11. Server sausen til pastaen og topp med osten.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *