Kål og purre løk suppe

Ingredienser

  • 1 (200 g) stor purreløk, renset og skylt, kuttet i 0,5 cm tykke skiver
  • 2 ts olivenolje
  • 335 g fersk grønnkål, hakket, uten stilker
  • 960 ml grønnsaks- eller hønsebuljong
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Fres purre løken i olivenolje til den er myk. Legg i grønnkålen og kok til den har myknet.
  2. Tilsett buljong og kok i 30 minutter på lav varme og la den avkjøles i 10-15 minutter, eller til temperaturen når 65°C.
  3. Hell suppen over i kannen og fest lokket.
  4. Velg hastighet 1.
  5. Start maskinen og øk hastigheten kjapt til 10, deretter til full effekt (High).
  6. Miks i 45 sek, til suppen blir helt glatt.
  7. Hell så suppen tilbake i pannen og kok videre i 10 min. Smak til med salt og pepper.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *