Ingredienser
- 1,2 dl olivenolje
- 2 ts rødvinseddik
- 1/4 (60 g) stekt (rød) paprika
- 2 ristede hvitløksfedd
- 1/2 ts fersk timian, fin hakket
- 1 ts sitronsaft
- 2 ss ristede gresskarfrø
- 1,2 dl (20 g) fersk spinat
- 1/4 ts salt
- 1/8 ts malt svart peppar
- 270 g grønnkål, hakket eller revet
Fremgangsmåte
- Blancher grønnkålen i en stor skål med kokende, saltet vann, ca 4 minutter. Hell bort det kokende vannet og legg is og vann i skålen. Sil. Press for hånd så mye vann som mulig ut av grønnkålen.
- Legg alle ingredienser i kannen etter rekkefølgen i listen og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk hastigheten kjapt til 7.
- Puls 15-20 ganger. Bruk tamperen underveis for å trykke ingrediensene ned mot bladene.
- Server med pasta eller som dipp med brød/bruschetta.