Ingredienser
- 1 ss smør
- 1,8 dl hakket løk
- 520 g poteter, skjært i 1,5 cm kuber
- 480 ml grønnsaksbuljong
- maiskorn av 3 ferska maiskolber ELLER 7 dl fryste maiskorn
- 1,2 dl melk
- Salt og pepper, etter smak
- Fersk hakket persille
Fremgangsmåte
- Fres løken i smør i middels varme til den blir myk, cirka 5 min. Legg i potetene, buljong og 2,5 dl maiskorn. Kok under lokk til potetene er myk i 15-20 minutter.
- Ha blandingen i kannen og tilsett melken, fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk hastigheten sakte til 7.
- Miks i 10 – 15 sek.
- Hell suppen tilbake i pannen og varm på lav varme. Rør i resterende maiskorn og krydre med salt og pepper etter smak. Ha persillen på som garnityr tilslutt.