Ingredienser
- 720 ml grønnsaksbuljong
- 3,5 dl (360 g) konserverte, avrente svarte bønner (spar ca 1 dl )
- 3,5 dl (360 g) konserverte, avrente og skylte kikerter (spar ca 1 dl )
- 1,2 dl (80 g) hakket løk
- 3 hvitløkfedd, ristet
- 3 ss(45ml) limesaft
- 1 (10 g) jalapeño, uten frø
- 1 ts malt spiskummin
- ¼ ts salt
- 1 krm malt pepper
- 0,6 dl grov hakket rødpaprika
- 0,6 dl grov hakket gul paprika
- 0,6 dl hakket vårløk, garnityr
Fremgangsmåte
- Ha buljong, bønner, kikerter, løk, hvitløk, limesaft, jalapeño og krydder i kannen i den rekkefølgen, og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk hastigheten til 10, deretter til full effekt (High). Har du maskin med suppeprogram kan du bruke dette.
- Bland i 6-7 min eller til røyk kommer ut gjennom luken i lokket.
- Senk hastigheten til 4 og åpne luken på lokket. Tilsett paprika og resten av bønnene og kikertene igjennom luken.
- Bland i ytterligere 10 sekunder. Server straks.