Ingredienser
- 2 ss extra virgin olivenolje
- 1 mellomstor gul løk
- 1.3 kg modne tomater
- 1,2 dl sukker
- 4 ss eplecider eddik
- 1 ts salt
- 1 ts sennep (tørr/pulverform)
- ½ ts selleri salt
- ½ ts hvitløkspulver
- ¼ ts malt kryddernellik
- ¼ ts pepper
Fremgangsmåte
- I en stor panne med tykk bunn: hell i olivenolje og varm den opp på medium varme.
- Tilsett den løken og stek under omrøring til den blir myk, ca 10 min.
- Tilsett grovhakkede tomater (inkl. all saft og frø), sukker, eddik , salt, sennep, selleri salt, hvitløkspulver, kryddernellik og pepper. Rør om.
- Kok opp blandingen og la den småkoke uten lokk.
- Rør om nå og da, til meste parten av vesken er fordampet, ca 1 time og 15 minutter.
- La blandingen avkjøles i 20 min, og den så i kannen og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk hastigheten til 10 og deretter til maks hastighet(High).
- Miks i 30 sek.
- Smak til med salt.
- Hav blandingen i en lufttett beholder og oppbevares i kjøleskapet inntil 3 uker.
- Serveres avkjølt eller romtemperert.