Hjemmelaget ketchup

Ingredienser

  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 1 mellomstor gul løk
  • 1.3 kg modne tomater
  • 1,2 dl sukker
  • 4 ss eplecider eddik
  • 1 ts salt
  • 1 ts sennep (tørr/pulverform)
  • ½ ts selleri salt
  • ½ ts hvitløkspulver
  • ¼ ts malt kryddernellik
  • ¼ ts pepper

Fremgangsmåte

  1. I en stor panne med tykk bunn: hell i olivenolje og varm den opp på medium varme.
  2. Tilsett den løken og stek under omrøring til den blir myk, ca 10 min.
  3. Tilsett grovhakkede tomater (inkl. all saft og frø), sukker, eddik , salt, sennep, selleri salt, hvitløkspulver, kryddernellik og pepper. Rør om.
  4. Kok opp blandingen og la den småkoke uten lokk.
  5. Rør om nå og da, til meste parten av vesken er fordampet, ca 1 time og 15 minutter.
  6. La blandingen avkjøles i 20 min, og den så i kannen og fest lokket.
  7. Velg hastighet 1.
  8. Start maskinen og øk hastigheten til 10 og deretter til maks hastighet(High).
  9. Miks i 30 sek.
  10. Smak til med salt.
  11. Hav blandingen i en lufttett beholder og oppbevares i kjøleskapet inntil 3 uker.
  12. Serveres avkjølt eller romtemperert.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *