fbpx

Quinoasalat med pistasjnøtter og dadler

Home / Oppskrifter / Dressinger og marinader / Quinoasalat med pistasjnøtter og dadler

En fantastisk god salat som smaker best når den fremdeles er litt varm.

Quinoasalat

Mengde: 4 porsjoner
Tid: 30 min

Ingredienser

  • 2,5 dl quinoa, skylt i vann
  • 1 ts kumminfrø
  • 1 ts fennikelfrø
  • 420 ml vann
  • 1/2 ts havsalt
  • 1 løk
  • 90 g fersk spinat
  • 1,2 dl (50 g) persille
  • 240 g kikerter
  • 2,5 dl dadler, utan kjerne
  • 0,8 dl ristede pistasjnøtter

Fremgangsmåte

  1. Stek quinoaen i en panne på middelsvarme i 3-4 minutter, til den er tørr og nesten ristet.
  2. Ha kumminfrø og fenikkelfrø og rist i ytterligere et minutt, tilsett vann og salt. Kok opp og rør om noen ganger, dekk så med lokk. Senk til lav temperatur og la alt koke under lokket i 20-22 minutter, til alt vannet er absorbert. La det avkjøles i 5 minutter.
  3. Mens quinoaen koker, bland løk, spinat, persille, kikerter og dadler i en skål.
  4. Ha pistasjnøtter i kannen og sikre lokket.
  5. Velg hastighet 1.
  6. Start maskinen og øk langsomt til hastighet 4.
  7. Miks i 5 -10 sekunder for å hakke nøttene.
  8. Ha nøttene over ingrediensene i skålen.
  9. Når quinoaen er avkjølt litt, hell så dette over i skålen også og bland godt sammen.

Salatdressing

  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss presset sitronsaft
  • 2 ss limekjøtt
  • 1/2 ts malt koriander
  • 1/2 ts havsalt
  • 1 krm malt svart pepper

Fremgangsmåte

  1. Plasser ingrediensene i kannen etter rekkefølgen og fest lokket.
  2. Velg hastighet 1.
  3. Start maskinen og øk langsomt til hastighet 6.
  4. Miks i 10 sekunder.
  5. Ha så litt dressing over salaten.

 

Related Posts
For Vitamix profesjonelle maskinerklikk her!
+