Gingersnap Cookies

Gingersnap Cookies

Her kommer oppskrift på deilige julekaker(ca 24 stk)

Ingredienser

  • 2,5 dl fullkorns mel
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ss malt/revet ingefær
  • 2 ts natron
  • 1 ts Winter Spice krydder
  • 1 stort egg
  • 4 ss melasse (kan byttes ut mot annen type sirup)
  • 200 gr sukker
  • 165 gr smeltet smør

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Bland mel, ingefær, winter spice krydder, natron og kanel i en bolle. Sett til siden.
  3. Egg, melasse, sukker og smør legges i kannen (etter den rekkefølgen). Sett på lokket!
  4. Velg hastighet 1.
  5. Sett på maskinen og øk til hastighet 10, så til maks hastighet. Miks i 15 sekunder.
  6. Bland sammen de tørre ingrediensene med de våte, og la det stå i kjøleskapet i 30 minutter.
  7. Rull til små boller (ca 2,5 centimeter).  Legg bollene på en bakeplate med ca 5 cm mellomrom så ikke kjeksene smelter i hverandre under steking.
  8. Stekes i 10-12 minutter til du ser de er lett sprukne!