Med kikertvann er det mulig å erstatte egg i en klassisk majones.

Vegansk Majones

Ingredienser

  • 1 ½ ts hvitvinseddikk
  • 1 dl kikertvann
  • 2 ts valgfri sennep (Dijon)
  • 1 ts malt svart pepper
  • 1 ts salt
  • ½ ts presset sitron 
  • 4 dl raps olje eller annen nøytral olje

Fremgangsmåte

  1. Ha kikertvann, sennep, salt, pepper, hvitvinseddik og sitron i kannen og fest lokket.
  2. Velg hastighet 1 og start maskinen, øk så til hastighet 2-3.
  3. Ta bort pluggen på lokket og hell oljen med en tynn stråle nedi blandingen samtidig som du har samme lave hastighet på blenderen. Pass på å ikke heller for raskt, da kan majonesen skille seg.
  4. Fortsett å mikse til majonesen samles og får en luftig konsisten

TIPS! Vil du gi majonesen en ekstra vri? Smaksett med ferska urter, hvitløk eller noen dråper trøffelolje. Bak feks. et par hvitløkfedd i folie  med litt olje og salt, la de avkjøles og bland så i majonesen for en deilig aioli.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *