Eple fullkornsgrøt

Ingredienser

  • 4 ss brun ris
  • 4 ss hvete helkorn
  • 1/4 ts salt
  • ca 2,5 dl vann
  • 1,2 dl eplecider eddik
  • Kanelstenger
  • 1/2 eple, uten kjerne, oppskjært
  • Søtning etter ønske, feks honning
  • Valnøtter

Fremgangsmåte

  1. Legg ris, hvete og salt i kannen (helst en tørrkanne).
  2. Velg hastighet 1.
  3. Sett på maskinen og øk til hastighet 7.
  4. Miks i 15 sekunder.
  5. La vann, eplecider eddik og kanelstenger koke opp i en panne.
  6. Rør de tørre ingrediensene inn i væsken i pannen.
  7. La stå under lokk på lav varme i 20 minutter.
  8. Ha i ha i epleskiver og valnøtter de siste 5 minuttene.