Pizzabunn med blomkål som base – ett perfekt alternativ for deg som ikke tåler gluten, eller for deg som bare vil ha ett sunnere alternativ.
Blomkålspizza
Mengde: 16 biter (2 pizzaer)
Tid: 10 min
Ingredienser
- 1 blomkålhode, delt i biter
- 1 ts chiliflak
- 2 ts italiensk krydder
- 80 g revet parmesan
- 2 ss chiafrø
- 4 store egg
Fremgangsmåte
- Legg blomkålen i kannen, hell over vann slik at det dekket bitene, fest lokket.
- Velg hastighet 7.
- Start og steng maskinen 8-10 ganger for å pulse (til blomkålen får en sandlignende tekstur).
- Sil bort vannet fra blomkålen og klem ut siste rest av vannet med et kjøkkenhåndkle.
- Hell over i en skål og ha i krydder, chiafrø og egg. Bland godt.
- Dekk til med plast å la deigen stå i kjøleskapet i 30 minutter. Spre så deigen ut på en bakeplate og stek i ovnen på 230 grader i 15-20 min.