Pizzabunn med blomkål som base – ett perfekt alternativ for deg som ikke tåler gluten, eller for deg som bare vil ha ett sunnere alternativ.

Blomkålspizza

Mengde: 16 biter (2 pizzaer)
Tid: 10 min

Ingredienser

  • 1 blomkålhode, delt i biter
  • 1 ts chiliflak
  • 2 ts italiensk krydder
  • 80 g revet parmesan
  • 2 ss chiafrø
  • 4 store egg

Fremgangsmåte

  1. Legg blomkålen i kannen, hell over vann slik at det dekket bitene, fest lokket.
  2. Velg hastighet 7.
  3. Start og steng maskinen 8-10 ganger for å pulse (til blomkålen får en sandlignende tekstur).
  4. Sil bort vannet fra blomkålen og klem ut siste rest av vannet med et kjøkkenhåndkle.
  5. Hell over i en skål og ha i krydder, chiafrø og egg. Bland godt.
  6. Dekk til med plast å la deigen stå i kjøleskapet i 30 minutter. Spre så deigen ut på en bakeplate og stek i ovnen på 230 grader i 15-20 min.

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *