Avokado – og sjokoladepannekaker

Perfekt til helgens brunch. Glutenfrie sjokoladepannekaker laget med avokado og mandelmelk med hjemmelaget sirup.

Avokado- og sjokoladepannekaker

Mengde: 12 stk
Tid: 20 min

Pannekaker

Ingredienser

  • 300 ml mandelmelk
  • 2 store egg
  • 1/2 avokado, uten skal og kjerne
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ss daddelpuré
  • 2,4 dl (150 g) glutenfritt mel
  • 2 ss olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Ha melk, egg, avokado, bakepulver, kakao og daddelpuré i kannen i den rekkefølgen og fest lokket.
  2. Velg hastighet 1, start maskinen og øk til hastighet 2. Miks i 20 sekunder. Øk så til hastighet 4 og miks i ytterligere 20 sekunder.
  3. Varm oljen i stekepannen på høy varme, hell så forsiktig pannekake røren direkte fra kannen (ca 2 ss røre per pannekake).
  4. Stekes i 2-3 minutter per side, til de blir gyllenbrune.

Sirup

Ingredienser

  • 3 ss mandelmelk
  • 2 ss kokosyoghurt
  • 3 ss daddelpuré
  • 2 ss kakaopulver

Fremgangsmåte

  1. Legg alle ingrediensene i kannen etter rekkefølgen i listen og sikre lokket.
  2. Velg hastighet 1, start maskinen og øk til hastighet 4. Miks i 20 sekunder. Om du foretrekker varm sirup, fortsett å mikse i noen minutter til du kjenner kannen blir varm utenpå.
  3.  Server pannekakene med sirup, litt yoghurt og hakkede pekan nøtter.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *