Perfekt til helgens brunch. Glutenfrie sjokoladepannekaker laget med avokado og mandelmelk med hjemmelaget sirup.
Avokado- og sjokoladepannekaker
Mengde: 12 stk
Tid: 20 min
Pannekaker
Ingredienser
- 300 ml mandelmelk
- 2 store egg
- 1/2 avokado, uten skal og kjerne
- 1/2 ts bakepulver
- 2 ss kakaopulver
- 2 ss daddelpuré
- 2,4 dl (150 g) glutenfritt mel
- 2 ss olje til steking
Fremgangsmåte
- Ha melk, egg, avokado, bakepulver, kakao og daddelpuré i kannen i den rekkefølgen og fest lokket.
- Velg hastighet 1, start maskinen og øk til hastighet 2. Miks i 20 sekunder. Øk så til hastighet 4 og miks i ytterligere 20 sekunder.
- Varm oljen i stekepannen på høy varme, hell så forsiktig pannekake røren direkte fra kannen (ca 2 ss røre per pannekake).
- Stekes i 2-3 minutter per side, til de blir gyllenbrune.
Sirup
Ingredienser
- 3 ss mandelmelk
- 2 ss kokosyoghurt
- 3 ss daddelpuré
- 2 ss kakaopulver
Fremgangsmåte
- Legg alle ingrediensene i kannen etter rekkefølgen i listen og sikre lokket.
- Velg hastighet 1, start maskinen og øk til hastighet 4. Miks i 20 sekunder. Om du foretrekker varm sirup, fortsett å mikse i noen minutter til du kjenner kannen blir varm utenpå.
- Server pannekakene med sirup, litt yoghurt og hakkede pekan nøtter.