Nederlandsk eplepannekake

Eplene

  • 2 ss (30 g) smør
  • 3 epler, uten kjerne
  • ¼ kopp (50 g) perlesukker
  • ½ ts kanel
  • ¼ ts muskatnøtt
  1. Sett ovnen på 200°. Smør en ildfast form.
  2. Stek eplene i smør med sukker, kanel og muskatnøtt.
  3. Ha alt i den ildfaste formen og sett til siden.

Pannekake

  • 3 egg
  • 1,2 dl hvetemel
  • 1,2 dl lettmelk eller soyamelk
  • 1 ss fløte eller naturell yoghurt
  • ½ ts salt
  • 1 tskvaniljepulver
  1. Legg alle ingrediensene i kannen etter rekkefølgen og fest lokket.
  2. Velg hastighet 1.
  3. Start maskinen og øk sakte til hastighet 10 og deretter til full hastighet (High).
  4. Miks i 30 sek. Slå av maskinen.
  5. Hell røren over eplene. Stekes i ovnen i ca 20 min.
  6. Topp med perlesukker og server.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *