fbpx

Hjemmelaget buljong

Home / Oppskrifter / Hjemmelaget buljong

Når du er tom for buljong hjemme, kan du kjapt og enkelt lage en hjemme selv, se under hvordan.

Grønnsaksbuljong:

  1.  Fyll en gryte med vann, varm opp på middels varme.
  2. Tilpass grønnsakene etter hvilke supper du ønsker å lage – Legg ned ingredienser som passer til resultatet. Skall og rester av opp kuttede grønnsaker fra suppen tar du også med i pannen.
  3. La det koke i 10 minutter.
  4. Sil væsken etter koking slik at alle grønnsaksrester forsvinner.

Hønsebuljong:

  1. Ha 1 ss olje i en stor gryte og varm på middels varme.
  2. Ha litt kylling og løk i gryten og stek til kyllingen ikke lenger er rosa.
  3. Senk temperaturen til lav og la kyllingen steke videre med løken i 20 minutter.
  4. Hell over 2 liter med vann, øk temperaturen til maks, tilsett 1 ts salt og 2 laurbærblad.
  5. La alt få et oppkok, senk så temperaturen til lav igjen og la det stå under lokk i 20-30 minutter. Sil så av slik du bare har væske igjen.

 

Se gjerne vår oppskrift portal –

Se her: Vitamix.com

Related Posts
For Vitamix profesjonelle maskinerklikk her!
+