Bønneburger med Sriracha Aioli

Ingredienser

  • 400 g konserverte svarte bønner, skylles
  • ½ løk, skrelt og hakket
  • ½ dl (10 g) friske korianderblad, hakket
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ts soyasaus (ikke for salt)
  • ½ teskje salt
  • ¼ teskje malt svart pepper
  • 1,2 dl strøkavring
  • 1 stort egg
  • 4 hamburgerbrød
  • ½ dl majones
  • 1 teskje Srirachasaus
  • 1 teskje presset lime
  • 40 g ruccola

Fremgangsmåte

  1. Ha svarte bønner, løk, koriander, hvitløk, soyasaus, salt, pepper, strøkavring og egg i kannen (i den rekkefølgen) og sikre lokket.
  2. Velg hastighet 8.
  3. Start og stopp maskinen 8-10 ganger for å pulse røren. Bruk tamperen underveis for å hjelpe alt ned i bladene.
  4. Ha blandingen over i en skål og la den stå i 15-20 minutter.
  5. Del massen i 4 like store deler og form som en burger og ha emnene på en bakeplate.
  6. Stekes i ovnen i 8-10 minutter på 220 grader, vend dem og stek videre i 6 minutter.
  7. Sriracha aioli: miks sammen sriracha, lime og majones.
  8. Server burgerene på hamburgerbrød med ruccula og sriracha aioli.