Ingredienser
- 400 g konserverte svarte bønner, skylles
- ½ løk, skrelt og hakket
- ½ dl (10 g) friske korianderblad, hakket
- 2 hvitløksfedd
- 2 ts soyasaus (ikke for salt)
- ½ teskje salt
- ¼ teskje malt svart pepper
- 1,2 dl strøkavring
- 1 stort egg
- 4 hamburgerbrød
- ½ dl majones
- 1 teskje Srirachasaus
- 1 teskje presset lime
- 40 g ruccola
Fremgangsmåte
- Ha svarte bønner, løk, koriander, hvitløk, soyasaus, salt, pepper, strøkavring og egg i kannen (i den rekkefølgen) og sikre lokket.
- Velg hastighet 8.
- Start og stopp maskinen 8-10 ganger for å pulse røren. Bruk tamperen underveis for å hjelpe alt ned i bladene.
- Ha blandingen over i en skål og la den stå i 15-20 minutter.
- Del massen i 4 like store deler og form som en burger og ha emnene på en bakeplate.
- Stekes i ovnen i 8-10 minutter på 220 grader, vend dem og stek videre i 6 minutter.
- Sriracha aioli: miks sammen sriracha, lime og majones.
- Server burgerene på hamburgerbrød med ruccula og sriracha aioli.