100 års jubileum

Vitamix fyller 100 år – dette skal vi så klart feire gjennom hele året!
Hold utkikk her for mer informasjon: 

Om Vitamix

Lidenskap for sunn mat

Det hele startet med en lidenskap for sunn og god mat. Vitamix ble grunnlagt i USA av Papa Barnard i 1921, som senere ble en pioner innen helseindustrien. Han studerte og lærte alt han kunne om helse knyttet til kosthold, spesielt whole foods. I 1937 begynte Papa Barnard å selge ‘Vita-Mix’ som et verktøy for å raskt og enkelt kunne lage sunn mat fra bunnen av. I dag er Vitamix-blendere første valg blant kokker, restauranter og millioner av husstander over hele verden!

Vitamix er i stand til å gjøre den samme jobben som flere kjøkkenmaskiner og gjør det derfor enklere enn noensinne å lage sunne måltider. Fra rykende varm suppe til frosne desserter og smakfulle sauser, puréer og dressinger. Men ved hjelp av Ascent-tilbehør i form av små 225 ml mikseskåler og 600 ml miksebeger, kan du også kutte løk, blande urter og krydder og lage små porsjoner smoothies, sauser, dressinger og mye mer. De minste beholderne fungerer også bra til oppbevaring og kan stables oppå hverandre for å ta minimalt med plass i kjøleskapet – slik at du kan forberede deg på forhånd og spare enda mer tid.

Produsert i USA av eksperter

Vitamix-maskiner er holdbare og pålitelige – med en kombinasjon av kraft og presisjon, samt innovativ teknologi og design. De produseres i USA av ingeniører som er eksperter på området. Avhengig av hvilken Vitamix-modell du har, får du også 5-10 års garanti. Dette gjelder alt som kommer i esken!

Kvalitet og holdbarhet

Maskinene ble bygget for å vare i år etter år – med de samme høykvalitetsresultatene. Takket være at de er designet for å være enkle å bruke, kan de forbli på kjøkkenbenken for daglig bruk. Knivene i kannen er nøye designet for å håndtere de tøffeste ingrediensene. Derfor er de laserskåret, laget av herdet rustfritt stål. Dette gjør at de kan kutte, kna, blande og pulverisere alt som havner i kannen.

Nøkkelen til motorens lange levetid er å forhindre overoppheting. Bortsett fra overbelastningsbeskyttelsen som er innebygd i alle maskiner, har ingeniørene våre jobbet for å optimalisere luftsirkulasjonen rundt motoren ved å kanalisere en viss mengde luft til den delen som trenger det mest.

Det legges mye arbeid i å optimalisere hver komponent i maskinen slik at alt fungerer sammen for å skape det perfekte sluttresultatet. På denne måten får du den absolutt beste kombinasjonen av smak og tekstur.

Vitamix grunnlegger – en pioner innen helsefremmende matlaging

Helt fra begynnelsen hadde Vitamix® gjennom “Papa” Barnard et sterkt fokus på plantebasert kosthold og viktigheten av å spise sunnere. Selv om mye har skjedd siden 1921, er fokuset fortsatt det samme – bedre helse ved å lage mer mat fra bunnen av, med naturlige ingredienser og mer frukt og grønnsaker.

Barnards lidenskap for helmat begynte da en pårørende ble syk. Som et resultat ble familien vegetarianere og reduserte både kaffe og sukker. Etter å ha oppdaget fordelene med denne livsstilsendringen selv, begynte de å forstå kraften til plantebasert mat.

På slutten av 1930-tallet hadde Barnard-familien gjort det til sitt livs arbeid å fremme sunn mat. De solgte helsekost og vitaminer på postordre. Og da Papa oppdaget at en blender kunne få sunn, næringsrik mat til å smake godt, laget han den aller første Vita-Mix-blender – som også ble solgt i familiens butikk.

Et viktig fundament i Vitamix er å fremme sunn mat og god helse. Målet er å stadig utvikle blenderne våre. Med markedsledende design og teknologi blir det enklere, raskere og bedre å lage sunn mat hjemme på ditt eget kjøkken.

Les mer om Vitamix sin historie HER.

Oppskriftsbok “A Global Celebration”

Denne e-boken er utviklet både for å feire Vitamix 100-årsjubileum og som en takk til alle de millioner av Vitamix-brukere over hele verden. Pakket med internasjonale oppskrifter, nøye utvalgt fra forskjellige deler av verden. Du vil finne smakfulle, enkle og nyttige ideer som garantert vil øke matlagingen din. Hva med for eksempel Smoothie med Yuzu, Snickers Nice Cream, Matbuha eller Bread Pudding? Last ned E-boken her (engelsk): Anniversary Cookbook

Intervju med Jodi Berg

Dr. Jodi Berg er fjerde generasjon CEO i Vitamix.

Vitamix modeller gjennom tidene